Lezárult a Kerékpárosbarát Település és Munkahely pályázat


kerekparos-telepules-fb-ad

Április 22-én éjfélkor lezárult a 2015-ös Kerékpárosbarát Település és Munkahely pályázat, mellyel idén már 9. éve ösztönzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

A tavalyihoz képest többen, összesen 106 település és munkahely pályázott idén a Kerékpárosbarát címre – 48 település és 58 munkahely pályázatát bírálja el a szakmai bizottság május végéig. A pályázat záróeseményét 2015. május 21-22-én tartják Vácott, itt adják át az okleveleket a sikeresen pályázóknak, ahogy a Kerékpáros Magyarország Szövetség Facebook oldaláról (http://facebook.com/kermoszov) elérhető közösségi játék győztese is ekkor kapja meg a közönségdíjat.

A váci záróesemény első napján Gyerekek és szabadidős kerékpározás címmel szervez műhelymunkát a Kerékpáros Magyarország Szövetség. A résztvevők a szabadidős kerékpározás formáitól kezdve a környezeti nevelésen át az ökoturizmusig több téma érintésével gondolkodhatnak majd közösen a szabadidős kerékpározásra nevelésről. Május 22-én délelőtt pedig a váci Polgármesteri Hivatalban kerül sor az ünnepélyes díjátadóra.

Comments & Responses

Comments are closed.