Biciklizés a Balaton körül


balatonikorut

A KMSZ szakmai csapata körbebringázta a Balatont. A fantasztikus élmény mellett kiemelten fontos volt a balatoni kerékpáros körút aktuális állapotának általános vizsgálata, melyről részletes feljegyzéseket és fotódokumentációt készítettünk.

A felmérés célja az volt, hogy a kormányhatározatban foglalt várható fejlesztések, rekonstrukciós munkák optimális ütemezéséhez naprakész kerékpáros szakmai információkkal tudjunk rendelkezésre állni.

Tapasztalataink szerint az elsődleges és legfontosabb teendő a vegyes forgalmú utakon haladó nyomvonal megfelelő, gondosan tervezett kitáblázása lenne.

Jelenleg, főleg a déli parton egyes szakaszokon teljesen hiányzik az iránytábla. Ezt még tetőzi az a hiányosság, hogy gyakorlatilag semmilyen útburkolatra felfestett kerékpáros irányjelzés sem látható.

Alapvető és visszatérő probléma a Balatonaliga és Balatonakarattya közötti szakasz nyomvonalvezetése, illetve a Klub Aligán való áthaladás problémája a tulajdonviszonyok miatt. De természetesen még ezen kívül is vannak neuralgikus szakaszok, amelyek a részletes vizsgálatunkban szerepelnek.

Természetesen egészen más volt így ősz végén körültekerni a Balatont, hiszen alig volt forgalom a vegyes használatú közúti szakaszokon. A nyugis túrázás élménye miatt is rendkívül fontos lenne az elő- és utószezon sokkal hatékonyabb kerékpárturisztikai kihasználtsága.

Reméljük, hogy az általunk tervezett és megvalósuló komplex kerékpáros szolgáltató pontok, minősített kerékpárosbarát szállás és vendéglátóhelyek szélesebb lehetőséget fognak biztosítani az elő- és utószezonban idelátogató bringásoknak.

Comments & Responses

Comments are closed.