Eurovelo konferencia Bécsben


ev_konferencia_foto

Kerékpárral megközelíthető Magyarországért

A Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) és a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ) delegációja együttműködést kezdeményezett az országot Kelet-Nyugati irányba átszelő nemzetközi EuroVelo kerékpárútért Bécsben.

Az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) EuroVelo koordinátori gyűlésén vettek részt a KETOSZ és a KMSZ delegáltjai.

Céljuk az volt, hogy a tagállamokkal megvitassák egy új nemzetközi nyomvonalat, ami közel 1000 km hosszan szelné át Magyarországot Kelet-Nyugat irányba. A TUTI Egyesület munkájára alapozva jött létre a “Kárpát medence vizei” munkacímű nyomvonal, ami kapcsolódik a hazánkat átszelő EuroVelo 6-os és 11-es, valamint az osztrák határ mentén haladó 13-as nyomvonalhoz is. Elsősorban folyóvizeket követ az útvonal, de érinti a Balatont és a Velencei tavat is.

A kerékpáros turizmus  évente igen jelentős bevételt generál az EuroVelo nyomvonalak mentén, ezért elemi érdekünk, hogy minél hosszabb szakaszon vezessenek minőségi EuroVelo útvonalak hazánkba, és minél több kerékpáros turista érezze jól magát Magyarországon.

Az első jelentős osztrák állomása a nyomvonalnak Graz, míg Erdélyben Kolozsváron lenne az első nagy pihenő. Az egyeztetés során a szomszédos országok EuroVelo koordinátorai egy Svájcot Moldáviával összekötő nyomvonalat vizionáltak.

Az egyeztetések tükrében a KMSZ úgy döntött, hogy megfelelő kormányzati támogatás esetén még idén elindítja az új EuroVelo nyomvonal bejelentési eljárását az ECF-nél.

További információ a konferenciáról:

http://www.eurovelo.org/news/2016/10/18/national-eurovelo-coordination-centres-network-goes-from-strength-to-strength/

Facebook:

https://www.facebook.com/EuroVelo/

Comments & Responses

Comments are closed.