Németh Lajos – új elnökünk bemutatása


A Kerékpáros Magyarország Szövetség közgyűlése 2017. december 20-án új elnököt választott.

Lajos 67 éves, aktív nyugdíjas.
Házas, gyermekei: Mónika; és Balázs (aki az MTVA híradó bemondója)
Foglalkozása: meteorológus 1974-2016-….
Középiskolai tanulmányait az Arany János Gimnáziumban végezte Budapesten. A matematikai középiskolai tanári végzettség megszerzése után az ELTE TTK meteorológia szakán tanult 1969-1975 között.
1975-2007 között az Országos Meteorológiai Szolgálat Központi Előrejelző Intézet rövidtávú előrejelző osztályának munkatársa, osztályvezetője volt. Ezzel párhuzamosan az induló TV2 fő meteorológusa – egyben arca – lett 2005-től 2016-ig.
Kutatási területe a várható időjárás előrejelzése 1–2 napra, mind a nagyközönség, mind a különböző speciális gazdasági felhasználók számára.

50-55 éves korában kezdett futni, és – többek között – maratont futott 2 alkalommal, és számtalan félmaratont teljesített.
Ötször teljesítette csapatban Bécs-Budapest távot.
Sérülés miatt a futás után a kerékpározás lett a kedvenc sportja, és hetente többször teljesíti a Belváros, Bp-XIII. – Nagykovácsi távot, amely nem csak az unokái miatt lett a kedvence.
Kedveli a Tisza tó körüli kerékpározást.
Szenior élete vágya a kerékpáros sport népszerűsítése a kapcsolatrendszere felhasználásával.
A bakancslistáján szerepel (régi titkos álma): jó minőségű kerékpárúton, a Balaton – ciklonális irányban való – megkerülése. Ezért már eddig is szurkolt – igaz kívülről – a KMSz balatoni fejlesztési javaslatai mielőbbi megvalósításához, amiket most további lobbizással szeretne támogatni.
A “Bringázz a munkába” programmal való együttműködés részeként a Magyar Kerékpárosklubbal is jó kapcsolatot ápolt korábban, és ezt KMSz elnökként is szeretné fenntartani-visszaállítani.
Ars poétikája: „Egy mindenkiért – mindenki egyért!”; valamint
“mindenki a megfelelő sebességfokozatban és bukósisakban tekerjen!”
A Kerékpáros Kormánybiztossal rokonságban áll, így ez is előnyt jelenhet a KMSz-nek!
A tettek embere: azaz „Ne csak beszélj, cselekedj! Ha meg már tekertél, beszélj róla!”

Comments & Responses

Comments are closed.